Hvilke lamper skal man vælge til boligen, når der findes så mange forskellige muligheder? En mulighed for at blive klogere er enten at kigge på design, energiforbrug eller tage en ren praktisk tilgang til spørgsmålet.

Som man ofte vil støde på – på flere forskellige inspirationssider, så betyder lys og lamper mere for ens velbefindende, end man måske går og tror. Hertil kan lamper også i vid udstrækning bruges som et rent dekorativt hjælpemiddel.

Pendel lamper oplever stigende popularitet

Pendel lamper passer ind i de fleste hjem og rum, idet at de både har et flot, praktisk og dæmpet lysindfald. Pendel lamper kan let justeres i højden, og de er derfor f.eks. ofte anvendt over spisebordet eller ved sofabordet. Her skal hængelamperne, som de også kaldes, lige korrigeres – så de ikke ender med at blænde, hvis de hænger for højt. Omvendt skal de heller ikke hænge for lavt, så de dækker for udsynet eller kommer til at hænge i vejen.

Spots og downlights foretrækkes af mange

Om end det kan diskuteres, at spots og downlights er bedre placeret i nogle rum frem for andre, så kan de ligesom pendel lamper også opfylde mange forskellige behov. Spots er oftest indrettet til at bruge LED pærer, der har et kraftigere lys, og derfor f.eks. er gode til rum, hvor dette kunne være ønsket. Skulle det være entreen eller lignende. Spots og downligts er dog ofte forbundet med lysdæmper, der kan gøre lampetypen mere universel i sin behovsafdækning.

Rent æstetisk vil nogle foretrække pendel lamper frem for spots og downligts, men med sidstnævnte kan man også skabe en helt speciel stemning med de mange funklende lys lige ved siden af hinanden og dermed skabe en nærmest magisk atmosfære.

Hvilke typer af lamper som vælger inden for de forskellige kategorier vil variere meget, da der er findes mange undergrene.

På en stor webside der har specialiseret sig i lys og lamper finder man alt i både pendel lamper og spots og downlights. Der er mange forskellige typer og modeller under hver enkelt kategori, og der er også mange forskellige prisklasser, så der skulle være noget for enhver smag.

Læs mere om pendel lamper her:

https://www.lampegiganten.dk/Indendoersbelysning/Pendel-lamper

Læs mere om spots og downlights her:

https://www.lampegiganten.dk/Indendoersbelysning/Indbyggede-spot-downlights

 

Gem

Kategorier: BoligenHobby