Skal du ud med veninderne? Hvad er så bedre end at få serveret indisk mad i København, fuldstændig ligesom hvis man var i Indien? Problemet med at lave indisk mad selv, er at det kan være en svær opgave at kaste sig ud i.

For at en indisk ret skal blive succesfuld, er fremgangsmåden helt essentielt og ofte har denne læring gået fra generation til generation, i de indiske familier. Derfor er restauranter som serverer indisk mad i København typisk familieforetagende, som er yderst populære blandt kunderne, både i form af take away og i restauranternes hyggelige omgivelser.

Typiske ingredienser

På trods af at indisk mad kan være en kompliceret affære, skal man faktisk ikke forholde sig til så mange ingredienser, inden man besøger de københavnske restauranter. I Indien er køer hellige, hvilket betyder at oksekød er en sjælden ingrediens i det indiske køkken. I stedet består næsten alt kødet på restauranterne i København, af kylling eller fisk. Som smag tilsætter inderne et specielt krydderi, kendt som tandoori, der i virkeligheden er et blandingskrydderi, bestående af flere forskellige slags krydderier. Til sidst er indernes foretrukne tilbehør som regel enten ris eller brød, der dog også kan kombineres i samme ret. Disse tre opdelinger er selvfølgelig en forenklet udgave af indisk mad, og er man interesseret i at lære køkkenet bedre at kende, er det en god ide at besøge nogen af restauranterne rundt omkring i København. Smagsoplevelsen vil med garanti ingen ende tage.

Imødekommende og venlige

Det der karakteriserer indere allermest, er nok deres imødekommende og åbne mentalitet, som man helt sikkert også vil opleve ved et besøg på en indisk restaurant i København. Oplevelsen strækker sig altså til mere end bare god indisk mad, da det i lige så høj grad er fornemmelsen for den kultur der ligger bag maden. Derfor kan det på det varmeste anbefales at afprøve en restaurant med indisk mad i København