Forskellen mellem at have en smule for meget på sidebenene og have en svær overvægt er en forskel, der kan betyde utrolig meget for helbredet. Det er meget usundt at slæbe rundt på en markant overvægt, hvorfor der er god grund til at gøre noget ved det, hvis man tilhører den gruppe af mennesker, der er i risikozonen for følgesygdommene, der knytter sig til svært overvægt.

Ikke alene er der mange følgesygdomme, som kan være skadelige på mange måder – det påvirker også mange psyke at være i den overvægtige klasse. Der er heldigvis forskellige løsninger, man kan ty til, hvis man ikke umiddelbart kan tabe sig uden ekstra hjælp.

En fedmeoperation findes i mange afskygninger, og det behøver ikke at være et meget gennemgribende indgreb, når en patient bliver behandlet for overvægt med en fedmeoperation. Det er muligt at få indsat en gastrisk ballon, der er en form for maveballon, som indsættes i mavesækken og optager plads, så patienten føler sig mere mæt og derfor indtager mindre føde.

Denne form for fedmeoperation sker ved at indsætte maveballonen oralt, og derefter fylde den op med en saltvandsopløsninger, som gør at ballonen får langt mere fylde, og derfor føles som om, at patienten altid har en vis mængde mad i maven.

Der er meget få risici forbundet med en sådan fedmeoperation, da der hverken skal åbnes eller skæres i huden og ej heller laves en fedtsugning. Alle disse metoder er præget af forskellige risici, da der kan komme infektioner eller opstå komplikationer i forbindelse med indgrebet, som kan være særdeles skadende for patienten. Derfor er en fedmeoperation med en maveballon en utrolig populær metode at bruge for svært overvægtige, der ikke har kunnet tabe sig på almindelig vis.

Kategorier: SkønhedSundhed