Det er ikke alle steder, man kan få en god hjælp til vægttab. Mange af stederne er det klassiske råd, at man skal spise mindre og motionere mere. Det er bestemt ikke alle, der har nemt ved at føle sig motiveret ved dette. En god hjælp til vægttab kan derfor motivere på andre måder end den klassiske, hvor hjælp til vægttab udelukkende bliver et fokus på at opføre sig i anderledes i spisevaner og motionsmønstre.

Få hjælp til vægttab med maveballon

Der findes en metode, hvorpå man kan få hjælp til vægttab uden at skulle gå og føle sig sulten hele tiden. Det er en metode, der er ved at blive meget populære, fordi den mindsker den umiddelbare spisetrang, da man oplever en mæthedsfornemmelse langt før end normalt.

Ved at få indsat en maveballon kan man opnå et vægttab uden at skulle gå og tænke på mad konstant. Metoden er helt ufarlig, og den fungerer ved, at en læge indsætter en maveballon oralt, som bliver fyldt med noget særligt væske, efter den er kommet helt ned i mavesækken.

Dernede ligger den og fylder og optager plads, som maden normalt ville optage, efter man har indtaget den. Derfor bliver kroppen snydt til at tro, at man har fået mere at spise, end man egentligt har. Ved et sådan hjælp til vægttab kan man gå glad fra middagsbordet, uden at man tænker, at den sidste tallerken ikke burde være indtaget – for den sidste tallerken vil i det fleste tilfælde også være den eneste tallerken til det måltid.