Kirurgen.dk foretager en række forskellige kikkertundersøgelser. Stedet anvender altid de allernyeste teknologier og det nyeste udstyr. Til disse kikkertundersøgelser benyttes en digital video-teknik, og denne gør det muligt for patienten selv at følge med på en skærm.

Kikkertundersøgelse dækker over følgende type undersøgelse: Man indfører et lille kamera i kroppen med det formål at identificere tegn på sygdom, diagnosticere og i enkelte tilfælde udføre mindre indgreb.

Koloskopi – en bestemt type kikkertundersøgelse

Den type kikkertundersøgelse, som er ukompliceret og er af 15 til 45 min. varighed, kaldes koloskopi. Der er tale om en type kikkertundersøgelse, der kun er begrænset ubehag forbundet med. Kikkertundersøgelsen foretages ved, at der føres en bøjelig slange med ”lillefinger-tykkelse” gennem tyktarmen.

Man benytter koloskopi ved udredning af bl.a.:

  • Lav blodprocent, blødning fra rektum, vægttab, smerter i maven, afføringsændringer m.v.
  • Løbende kontrol af patienter, der har tyktarmspolypper
  • Screening for tyktarmskræft både med og uden familiær forekomst
  • Kontrol efter operation for tyktarmskræft m.v.

Kikkertundersøgelse kan være en god ide

Det er altså muligt, at kikkertundersøgelse kan være den rigtige løsning for dig, hvis du har oplevet vægttab, hvis du har smerter i maven, hvis du har lav blodprocent osv. I hvert fald er det vigtigt at være opmærksom på disse symptomer og få gjort noget ved dem, hvis der ikke umiddelbart er udsigt til, at de forsvinder af sig selv.

Disse kikkertundersøgelser udfører klinikken kirurgen.dk. Stedet udfører også flere typer kikkertundersøgelser end koloskopi. Der udføres således også nasal gastroskopi (betegnelsen for kikkertundersøgelse, som fokuserer på spiserør, mavesæk og tolvfingertarm), sigmoideoskopi (bruges til at påvise årsager til fx blod i afføring, smerter eller afføringsbesvær) og kapselendoskopi (en kikkertundersøgelse, der udføres ved, at patienten sluger en kapsel indeholdende et mindre kamera, der sørger for at sende informationer til en harddisk).

Kontakt kirurgen.dk

Hvis du skulle have spørgsmål til de kikkertundersøgelser, kirurgen.dk tilbyder, kan du kontakte stedet på tlf. 39 64 01 25 mandag til torsdag klokken 9-12 og 13-14, eller på mail@kirurgen.dk.

Kategorier: Sundhed

Relaterede indlæg

Skønhed

Åreknuder – det er altså ikke farligt

Vi har alle sammen en ven, der er hypokonder. Der er ikke så meget, man kan gøre, som kan berolige en hypokonder, når først vedkommende er begyndt at få gode ideer til, hvorfor han/hun har Læs mere…

Skønhed

En fedmeoperation kan være en god løsning

Forskellen mellem at have en smule for meget på sidebenene og have en svær overvægt er en forskel, der kan betyde utrolig meget for helbredet. Det er meget usundt at slæbe rundt på en markant Læs mere…

Samfund

Tag en gratis stress-test hos Grow People

Tal fra Stressforeningen viser, at flere og flere mennesker vil blive ramt af stress i de kommende år. Eksempelvis forudser Verdenssundhedsorganisationen WHO, at stress og depression vil blive en af de største sygdomsfaktorer i år Læs mere…